Floresteca Logo

Laboratiorium Bioteca

Laboratiorium Bioteca

Genetica is één van de belangrijkste factoren voor succesvolle plantages. Om deze reden werd in 2001 Bioteca opgericht. Haar doel is de plantages van Floresteca te voorzien van meest productieve en kwalitatief hoogstaande planten. Als partner van Floresteca is Bioteca verantwoordelijk voor de continue genetische verbetering van teak. Dit doet zij door het selecteren en klonen van superieure bomen.

Op dit moment voert Bioteca verzameling van geselecteerde genotypen. Bioteca selecteert moederbomen van haar eigen plantages en experimenteert continu met superieure boomgenotypen die van verschillende teakbossen en plantages over de hele wereld worden overgebracht. De klimaat- en grondomstandigheden waaronder de experimenten worden uitgevoerd zijn gelijk als de omstandigheden van de commerciële plantages van Floresteca. De bomen met uitmuntende groeiprestaties en superieure economisch eigenschappen, zoals rechte stammen en weinig zijtakken, worden door Bioteca vermenigvuldigd.

Bioteca verricht geen DNA modificaties. Het laboratorium produceert klonen door middel van microstrekken, een weefselcultuurtechniek die het topje van de stam en andere delen van moederbomen gebruikt als oorsprong voor het microstek materiaal.

Het genetisch verbeteringsprogramma van Bioteca heeft al positieve resultaten voor Floresteca opgeleverd.

In een recente studie is een drie- jarige plantage van klonen vergeleken met een even oude plantage van gewone zaailingen. Beide plantages bevonden zich op dezelfde locatie en werden identiek beheerd. De plantage van klonen bleek 27% sneller in volume te groeien. De resultaten van deze studie bevestigen dat vanwege het gebruik van klonen de rotatie van de plantages kan worden verkort of, bij normale rotatie, het volume hout kan worden vermeerderd.

Na als pionier in het klonen van teakhout in Zuid-Amerika te zijn begonnen, heeft Bioteca haar activiteiten uitgebreid. Het bedrijf produceert nu ook gekloonde stekken voor derden in de Braziliaanse markt en het buitenland. Door het combineren van de stijgende vraag naar duurzame bronnen van hardhout met biotechnologie, draagt Bioteca bij aan een veelbelovende toekomst voor teakplantages over de hele wereld.

Meer informatie: www.bioteca.com.br

Inloggen
(alleen obligatiehouders)

gebruikersnaam
wachtwoord

wachtwoord vergeten?


© Floresteca 2023 | Sitemap | Zoeken | Privacy Statement