Floresteca Logo

Teakhout

Teakhout

Teakhout wordt gebruikt voor hoogwaardige toepassingen in specifieke nichemarkten, zoals de botenindustrie, buitenmeubelen, parket, waterwerken en de bouw. De belangrijkste afzetmarkt voor teak is Zuid-Oost Azië. De belangrijkste teakverwerkende landen, India, Indonesië en Thailand zijn tevens de grootste gebruikers. De vraag naar teakhout in India, Indonesië en Thailand is groter dan het binnenlandse aanbod; deze landen zijn grote importeurs. Traditioneel is Myanmar de belangrijkste leverancier voor deze landen. Echter, import van plantage teak uit Afrika en Latijns Amerika is de laatste jaren toegenomen.

Teak komt oorspronkelijk uit het gebied dat delen van India, Thailand, Mayanmar (Birma) en Laos bestrijkt. Het werd op het Indonesische eiland Java geïntroduceerd in de 14e eeuw, waar het later door de Nederlanders in plantagecultuur werd gebracht en onderwerp werd van wetenschappelijk onderzoek. Momenteel groeit teak goed op plantages, niet alleen in het initiële herkomstgebied Zuid-Oost Azië, maar ook in andere delen van Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Floresteca concentreert zich op de productie en verwerking van teakhout in Brazilië, vanwege de optimale klimatologische condities, het stabiele politieke klimaat, beschikbare grote arealen vruchtbare grond, relatief voordelige en ruim beschikbare arbeidskrachten en grote expertise in modern bosbouwmanagement.

Inloggen
(alleen obligatiehouders)

gebruikersnaam
wachtwoord

wachtwoord vergeten?


© Floresteca 2023 | Sitemap | Zoeken | Privacy Statement