Floresteca Logo

AFM-boetes vernietigd

Bij besluiten van 7 maart 2013 heeft de Autoriteit Financiële Markten (“AFM”) aan Floresteca B.V. en één van haar bestuurders, de heer Brouns, bestuurlijke boetes van elk € 96.000,- opgelegd.
In onze nieuwsbrief van oktober 2013 hebben wij aangekondigd in beroep te gaan tegen deze besluiten van de AFM. De Rechtbank Rotterdam heeft bij uitspraak van 3 april 2014 bepaalt dat beide boetes door de Rechtbank zijn vernietigd en haar uitspraak komt in plaats van de AFM-besluiten. Tevens is de AFM veroordeeld tot het vergoeden van de griffierechten en de proceskosten.

Onderstaand treft u de informatie aan zoals door AFM op haar website geplaatst.


Rechtbank vernietigd boetes voor aanbieden van effecten zonder prospectus :07-04-2014

De rechtbank Rotterdam heeft in beroep twee boetes van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) van ieder €96.000 vernietigd. De boetes waren in maart 2013 opgelegd aan Floresteca B.V. en haar bestuurder de heer L.P.A. Brouns.

Floresteca had effecten (rente-certificaten) aan het publiek aangeboden zonder door de AFM goedgekeurd prospectus. Volgens de AFM hadden die rente-certificaten in een aantal gevallen een waarde van minder dan €50.000 en was daarom een goedgekeurd prospectus verplicht. De rechtbank oordeelde echter dat niet buiten redelijke twijfel is komen vast te staan dat de tegenwaarde van de rente-certificaten minder dan €50.000 bedroeg.

Tegen de uitspraak van de rechtbank kan nog hoger beroep worden ingesteld bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, het CBb.

De AFM heeft de eerdere persberichten en de boetebesluiten van haar website verwijderd.


09-04-2014

Recenter nieuwsberichtOuder nieuwsbericht

Inloggen
(alleen obligatiehouders)

gebruikersnaam
wachtwoord

wachtwoord vergeten?


© Floresteca 2023 | Sitemap | Zoeken | Privacy Statement